Nooit meer in hotel Eden

Doorgezakte bedden, gehorige kamers en de snelweg naast je zorgvuldig uitgezochte vakantieadres. Niet iedereen vindt het zo belangrijk, maar ik ben een echte pietlut als het om vakantie gaat.

“Lieverd, ik zoek wel een hotel uit!’ Mijn man in een poging mijn pre-vakantiestress te verlichten. Binnen 5 minuten had hij een ‘leuk hotelletje’ geboekt. Ik besteedde er verder geen aandacht aan, ik had het tenslotte uitbesteed? Na nog wat flinke werkstress, reden we weg. Eindelijk vakantie. Tegen het einde van de middag, gaf mijn lief me de routebeschrijving naar ‘zijn’ Hotel Eden. Hij schepte nog wat op over de keuken en de ruime kamers en dat voor dat geld… Nee, dat had hij uitstekend uitgezocht, vond hij zelf. Gelukkig vond TomTom het gehuchtje snel en daar doemde een afzichtelijk gebouwtje op, jawel, Hotel Eden. Met smoezelige, doorgezakte bedden, nauwelijks sluitende ramen, zompige vloerbedekking, een babybed voor onze puberdochter in een krap kamertje dat al in geen eeuwen een verfkwast had gezien. Ik moet toegeven dat het restaurant en vooral de bediening aardig was. Maar nee, dit was geen succes. We kregen een lachkick toen we eenmaal van de parkeerplaats wegscheurden na het karige ontbijt. Mijn dochter vertelt het inmiddels snikkend van de lach tijdens dineetjes, als ze haar vader een beetje in de maling wilt nemen.

Een ding werd toen namelijk wel duidelijk: ik mag dan een enorme pietlut zijn als het om hotels gaat, maar dat is niet voor niets. Ik heb een paar jaar in de reiswereld gewerkt en heb nogal wat –verschrikkelijke- hotels bezocht. De pareltjes moet je uit het enorme aanbod weten te filteren. En dat is inmiddels een –soms obsessieve- hobby geworden. Het kost tijd om de juiste plek te vinden, met een fijne atmosfeer, mooie inrichting en lekkere bedden. Uiteraard sla ik ook wel eens de plank mis. Zo belandden we in ons verlangen naar een romantisch weekendje op het platteland in een mooi gerestaureerde herberg. Samen met hele busladingen toeristen die de hele dag door pannenkoeken en appeltaart naar binnen werkten. Geloof me, daar is weinig romantisch aan. Achteraf weet ik dat ik me had laten verleiden door een erg goedkope zogenaamde groepsdeal. Het bleek inderdaad to good to be true.

Met de volgende websites kun je je vakantie goed voorbereiden en de mooiste plekjes vinden:

Fijne vakantie en veel voorpret!

Over de auteur