5 Groene top-apps

Gezond eten, minder de auto pakken, voor jezelf en/of het milieu, een groener bestaan… Heb je al groene, goede voornemens voor 2011? Met deze gratis of bijna gratis apps hou je je nieuwe levensstijl to be gemakkelijker vol. Doe er je voordeel mee!

1) Praktisch groen: daar sta je dan, in een vreemde stad met een tas vol lege flessen. Waar moet je die laten? De gratis app Recycling biedt de oplossing. Op een kaartje zie je alle locaties vlakbij waar je papier, glas of wat dan ook kunt recyclen. Handig, ook op vakantie!

2) (H)eerlijk groen: al vaker besproken op Hetkanwel.nl, maar nu dus ook als gratis app:  de Groente- en Fruitkalender. Zo kun je tijdens het boodschappen doen de meest klimaatvriendelijke fruit en groenten van die maand kiezen. Superhandig!

3) Groen op weg: met de gratis app Liftmee kun je, hoe kan het ook anders, een lift of lifters vinden. Het is een net nieuwe Nederlandse app, dus het aanbod en gebruik moet nog flink stijgen. Een topidee!

4) Groen spelen: laat het lot jouw groene gedrag bepalen met de app Eco Dice (€ 0,79). Je gooit een virtuele dobbelsteen en een groene opdracht valt je toe. Met uitleg. Denk aan ‘Samen douchen’ of  ‘Trek vandaag een stekker uit een apparaat op standby’.  Geinig voor groene beginners.

5) Grappig groen: met de gratis A glass of water app bespaar je op je brandstofkosten. Een vol glas water op het scherm analyseert eenvoudig je rijstijl: hoe sneller en feller, hoe meer water je verspilt. Zie je het als een spel, dan ga je vanzelf rustiger rijden. En bespaar je brandstof. Perfect voor de bewustwording!

Over de auteur